PS! Platesjappa benytter katalogbilder - Platecovere i nettbutikken kan derfor avvike fra det fysiske produktet.

 

Vi benytter følgende regler for vår gradering av brukt-vinyl. Vi legger ikke ut plater som er i dårligere stand enn VG+, annet enn i  tilfeller hvor det er meget sjeldne skatter, som har stor verdi for samlere.

Mint (M)

Skal være strøkent eksemplar, helst forseglet. Dersom coveret har noen skavanker, være seg buler eller merker, så er den ikke Mint.

Near Mint (NM)

Plater i denne kategorien skal bære preg av å nesten aldri ha vært spilt og den skal være fri for knitring og riper. Cover og inner skal se ubehandlet ut, ikke ha noen bretter, eller andre merker. Originale innlegg skal medfølge.

Excellent (EX)

En EX-plate har mange av de samme kriteriene som NM. Platen skal spille perfekt, originale innere og innlegg skal være med. Det skal være vanskelig å få øye på merker o.l. på plate og cover, den er pent brukt. Skaleres med pluss og minus 

Very Good+ (VG+)

Det kan synes at den er brukt, men skal være godt ivaretatt av tidligere eier. Det kan være lett synlig slitasje og riper, men de skal ikke påvirke avspillingen helhet. Det er akseptert med ringwear, hull i cover og cut-out (kappet hjørne) lett knitring er innenfor kriteriene.

Very Good (VG)

Her er det akseptabelt med støy under avspilling, riper som er dypere og  som merkes under avspilling. Skribling på cover og synlige ellers skavanker og mangler på inner og innlegg er ellers i mindre god stand, men den skal kunne spille uten hopping.